Garantie:
Calitatea produselor este certificata de catre producatorul/furnizorul international al acestora.
Profesionistul acorda Consumatorului o garantie comerciala independenta si suplimentara fata de garantia acordata prin lege. Garantia comerciala nu acopera lipsa de conformitate a produsului, pentru care se acorda o garantie in limita termenului de doi ani de la data cumpararii acestuia. In cazul in care producatorul international al produsului a proiectat si a construit produsul pentru o durata medie de utilizare, si aceasta este mai mica de doi ani, termenul de garantie va fi de doi ani.
Drepturile conferite consumatorului prin Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora nu sunt afectate prin garantiile oferite.
Pentru a putea beneficia de garantia comerciala, orice deficienta acoperita prin aceasta garantie trebuie reclamata in termen de maxim 30 de zile de la data cumpararii produsului.
Cu exceptia remedierilor necesare pentru deficientele produsului cauzate de lipsa acestuia de conformitate sau de defectele acestuia de material sau de fabricatie, orice garantie legala nu acopera deficientele ori daunele directe sau indirecte produse ca urmare a folosintei sau a lipsei de folosinta a produsului, generate prin actiuni sau inactiuni precum: activităţi sportive, profesionale, casnice; transport; manipulare; păstrare; întreţinere; intervenţii neautorizate de către producător; încălcarea termenilor şi condiţiilor prezentului document; la contactul cu medii distructive precum: solvenţi, adezivi, acizi, săruri, produse cosmetice sau produse de curăţare cu acţiune distructivă, acid acetic, clor sau substanţe care conţin clor – inclusiv conţinut în apa curentă sau în apa de piscină, ape termale cu continut de substante chimice, precum si : pori, fisuri, zgârieturi, corodări, decolorări, deformări, ruperi, desprinderi, etc.Nu supuneţi bijuteriile şi/sau obiectele la şocuri mecanice: izbituri, lovituri, etc.; interventii efectuate asupra produsului fara autorizarea producatorului sau a furnizorului international al produsului; nerespectarea instructiunilor comunicate prin orice mijloace de catre Profesionist.
Producătorul declară că produsul nu a fost proiectat şi construit pentru o durată medie de utilizare. Totodată, producătorul declară ca produsul îşi poate menţine caracteristicile funcţionale pe o durată îndelungată dacă sunt respectaţi termenii şi condiţiile cuprinse în prezentul document.
Ca urmare a procesului tehnologic de prelucrare manuală a argintului, la fabricare pot exista unele mici difereţe între obiecte (culoare, material, mărime, executare, etc.), acestea nu pot constitui motivul invocării deficienţelor calitative.
Instructiuni de folosire/intretinere a bijuteriei
Evitati produsele chimice
Nu folositi bijuteriile atunci cand doriti sa va faceti cu crema, deodorant, parfum, va puneti o masca sau cand sunteti la cosmetica. Nu pulveriza parfum sau deodorant direct pe bijuterii pentru ca se pot decolora. Dupa ce ai pulverizat parfum, asteapta 10 minute.
Nu expuneti bijuteriile la chimicale folosite in gospodarie. Este de evitat purtarea bijuteriilor, in special a inelelor, atunci cand faceti curatenie, spalati vase,etc.,deoarece compusii chimici din produsele de curatat/spalat le pot afecta.
Argintul este un metal care se oxidează, procesul fiind accelerat de contactul cu umezeala. Oxidarea argintului este un proces natural, nu este un defect putand fi generat de mediul umed excesiv si o perioada lunga , folosirea de substante chimice acide [diluanti,otet,detergenti,produse profesionale (vopsitorii,bucatarii,pielarie)]. Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.
Depozitarea Bijuteriilor Din Aur Atunci cand depozitati bijuteriile de aur incercati sa puneti fiecare piesa separat fata de celelalte bijuterii, pentru a evita zgarierea lor. Daca este vorba de un lant delicat atarnati-l de un carlig pentru a preveni incalcirea lui, sau intindeti lantul pe o bucata de panza speciala dupa care o puteti rula cu grija si sa o puneti in caseta de bijuterii in locul special dedicat. Astfel veti impiedica innodarea lantului si se va incetini procesul chimic care duce la pierderea luciului. Deasemenea puteti sa puneti bijuteria intr-o punguta de plastic din care sa scoateti cat mai mult aer inainte de a o inchide (cu exceptia cazului in care bijuteriile au montate perle sau opale; acestea necesitand expunerea la umezeala pentru a-si mentine lustrul). Daca bijuteriile dumneavoastra sant corect ingrijite si depozitate s-ar putea sa nu fiti nevoiti sa le curatati niciodata. Asta inseamna protejarea bijuteriilor de aur astfel incat acestea sa nu fie zgariate de alte bijuterii si pastrarea lor intr-o atmosfera uscata prin folosirea pliculetelor cu siliciu in casetele de bijuterii sau prin depozitarea lor in saculeti de plastic inchisi cat mai ermetic, avantajul in acest caz este acela ca mult mai putin oxigen ajunge la aliajele de metal (oxigenul favorizand oxidarea). Feriti bijuteriile de elemente care emana sulf cum ar fi benzile de cauciuc. Cu varsta benzile de cauciuc se descompun si incep sa emane sulf. Atentie deci la casetele de bijuterii care contin cauciuc; acestea grabesc procesul de oxidare.
Sfaturi generale privind ingrijirea bijuteriilor cu diamante
Chiar daca veti purta inelul cu diamant 24 de ore pe zi, ar trebui sa va ganditi si la intretinerea lui. Nu purtati bijuteria cu diamant atunci cand faceti activitati fizice grele. Chiar daca un diamant este durabil, el poate fi crapat de ciocnirea cu un alt obiect dur. Nu lasati diamantul sa vina in contact cu un inalbitor care contine clor atunci cand aveti activitati casnice. Acesta poate deteriora sau decolora bijuteria. Este indicat sa va vizitati bijutierul cel putin o data pe an si sa-i cereti sa va verifice inelul si alte piese pretioase daca prezinta uzuri sau defecte la sistemele de prindere sau in montura. De obicei el va lustrui si pieasa respectiva.
Atentionare! Argintul trebuie păstrat uscat. Produsele cosmetice pot duce la diminuarea gradului de stralucire. Curăţaţi bijuteriile sau obiectele din argint simplu cu o cârpă moale, sau adresati-va magazinului pentru interventie de specialitate.Exemple de actiuni concrete care trebuie evitate, întrucât pot produce daune ori deficienţe produselor:
Bijuteriile şi/sau obiectele din argint trebuie păstrate în casete şi/sau cutii compartimentate pentru a separa articolele în funcţie de materialele din care sunt confecţionate sau săculeţi din materiale textile foarte fine, netede care nu se scămoşează.
Bijuteriile şi/sau obiectele din argint nu se păstrează împreună cu bijuterii şi/sau obiecte din oţel, bronz, alamă, din aliaj comun sau placate.
Cu ocazia utilizării şi/sau purtării:
Deschideti şi manipulaţi cu delicateţe brăţările, cerceii, colierele, lanţurile deoarece manevrarea bruscă a sistemului de închidere poate duce la defectarea acestuia.
Perlele se pastreaza separat de alte bijuterii (cu sau fara pietre), pentru ca se pot zgaria usor.
PERLELE
Evitati contactul cu substante alcaline si acide. Mai exact, evitati contactul parfumului si a spray-ului cu bijuteriile care au perle. Parfumul, spray-ul de par, anumite lotiuni sau substante pentru machiaj pot cauza la perla pierderea luciului. Puneti-va perlele dupa ce intrebuintati aceste substante nu inainte.
Nu purtati perlele in mod constant. Este bine sa va dati jos bijuteriile cu perle inainte de a face activitati care va pot provoca transpiratia sau ar putea murdari perlele, cum ar fi activitatile gospodaresti. Deasemenea scoateti perlele atunci cand inotati sau faceti dus.
Faceti regulat operatiuni de intretinere. Verificati-va regulat bijuteriile astfel incat sa va asigurati ca nu lipsesc perle. Perlele pot fi curatate cu apa si o carpa moale, sau cu un sapun avand o formula de curatare blanda, eventual cu sampon pentru copii. Daca purtati un colier de perle frecvent ar trebui sa il restrangeti cel putin o data pe an. Asigurati-va ca intre fiecare perla exista un nod care sa previna frecarea intre ele si astfel sa apara asperitati pe suprafata lor.
Nu folositi pasta de dinti pentru curatarea perlelor. Pasta de dinti contine particole abrazive care ar putea afecta suprafata perlei. Cea mai buna substanta pentru curatarea lor ar fi o solutie de apa cu sapun.
Perlele pe care majoritatea dintre noi le purtam in zilele noastre sant perle de cultura. Aparitia lor fiind provocata de cineva care a introdus intr-o stridie un corp strain. Stridia imbraca acest corp strain cu sidef, obtinandu-se in final acea patina unica. Marimea stratului de sidef depinde de apa in care traieste stridia si de cat timp este lasat in interiorul stridiei acel corp strain. Pe masura ce grosimea sidefului creste, odata cu ea creste si calitatea si durabilitatea perlei.
Chiar si perlele de cultura cu stratul de sidef mai gros sant mai fragile decat majoritatea celorlalte pietre pretioase, asa ca trebuie sa umblati cu ele cu mare atentie si sa le mentineti in cele mai bune conditii.
• Perlele dumneavoastra vor ramane curate daca le veti pune dupa ce v-ati aplicat machiajul si parfumul.
• Asigurati-va ca v-ati scos inelul cu perla inainte de a aplica crema de maini sau de corp. • Stergeti perlele imediat dupa ce le-ati purtat cu o carpa moale care nu lasa scame. Carpa poate fi uscata sau umezita. Daca este umezita permiteti perlelor sa se usuce inainte de a le depozita.
• Perlele murdare pot fi curatate folosind o solutie de apa si sapun.
• Nu curatati niciodata perlele cu solutii care contin amoniac sau detergenti duri.
• Nu puneti perle intr-un aparat de curatat cu ultrasunete.
• Nu utilizati agenti de curatare abrazivi si nu frecati perlele cu carpe abrazive. Ambele pot indeparta stratul de sidef lasand perla fara stralucire.
Depozitarea perlelor Nu pastrati perlele impreuna cu alte bijuterii, deoarece pot fi zgariate usor daca un metal sau o piatra pretioasa se freaca de ele. Gasiti un loc separat pentru perle in caseta dumneavoastra de bijuterii, sau pastrati-le intr-un saculet facut din piele de caprioara sau orice alt material neabraziv. Colierul dumneavoastra de perle ar trebui periodic restrans, astfel incat sa fiti siguri ca nailonul sau matasea din care este facut snurul ce tine perlele este intr-o stare buna. Ingrijirea adecvata poate prelungi viata perlelor. Un mediu uscat este daunator perlelor care sant sensibile deasemenea si la acizi, transpiratie, cosmetice si fixativ. Deoarece perlele sant relativ moi, acestea pot fi usor agariate. Nu folositi carpe speciale pentru lustruitul argintului in cazul perlelor.
Conditii de acordare a garantiei:
In cazul unor reclamatii va rugam sa va adresati personalului din magazinul de unde ati cumparat produsul cu bonul fiscal aferent,prezentand produsul si certificatul de garantie.
Prezenta garantie nu afecteaza drepturile consumatorilor acordate prin legislatia in vigoare in conditiile Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora,a Ordonantei Guvernului nr.21/1992 privind protectia consumatorilor
Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul ,in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca este un defect de material sau alte defecte care nu sant imputabile cumparatorului,dupa ce ce se face o constatare a produsului de catre Profesionist(bijutier)